Economia

Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

La Comissió d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la pujada al màxim del recàrrec municipal a l’impost sobre les estades en establiments turístics, coneguda com a taxa turística, fins al màxim previst, de quatre euros per persona i nit.

Tots els grups, excepte el PP i la ultradreta, han donat llum verd a l’increment, amb el qual Barcelona passarà de recaptar 95 milions —75 del recàrrec i 20 de l’impost sobre les estades en establiments turístics (IEETS)— als 115 milions.

La Comissió d’Economia de l’Ajuntament es va pronunciar dimecres a favor de l’aprovació provisional dels canvis en el recàrrec, però no serà fins després d’estiu, al ple del setembre o l’octubre, quan està previst que es voti l’aprovació definitiva.

“Fa nou mesos vam presentar aquesta ordenança i no va obtenir una majoria. En aquest temps ha canviat el debat sobre el turisme i hi ha un cert consens que cal gestionar-lo”, ha afirmat el quart tinent d’alcalde, d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme, Jordi Valls.

El regidor ha subratllat que “no es poden fer transformacions importants a la ciutat sense el sector econòmic” a l’hora de dur a terme “modificacions substancials” en la gestió del turisme.

Des de l’1 d’abril, el consistori recapta 3,25 euros per pernoctació a qualsevol establiment i als creueristes, una quantitat que s’afegeix a la tarifa general que es queda la Generalitat.

L’octubre de l’any passat, el govern municipal va anunciar la intenció de pujar dels 3,25 als 4 euros el recàrrec per als creueristes de curta estada (menys de 12 hores) i pisos turístics.

No obstant això, en aquest cas l’increment es preveu en tots els conceptes, incloent hotels d’entre quatre i cinc estrelles, la resta d’equipaments i establiments i creueristes de llarga estada (més de 12 hores).

Els 20 milions d’euros extra que comporta la pujada de la taxa turística serviran per finançar l’ús intensiu d’alguns serveis públics, com la neteja, la seguretat o el transport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia