Economia

Només la meitat de passatgers podran desembarcar dels creuers que venen de Roses

L’Ajuntament de Cadaqués reduirà un 50 per cent el nombre de persones que podran desembarcar dels creuers que provenen de Roses. Aquesta mesura es durà a terme durant tot el mes d’agost amb l’objectiu d’ajudar a rebaixar els problemes de massificació i mobilitat a la platja d’Es Portal, que afecten de manera indirecta a tot el poble. A partir d’aquesta actuació es pretén controlar l’acumulació de persones durant les hores punta i en espai molt reduïts. El consistori ha arribat a un acord amb les dues empreses propietàries dels creuers perquè només pugui baixar la meitat del passatge de les embarcacions que arriben cada dia a Cadaqués, a les 11 del matí i a les 4 de la tarda. Fins ara, aquests vaixells havien arribat a transportar més d’un miler de persones diàries, depenent del número de trajectes, mentre que aquest agost s’espera que la xifra es redueixi fins als 450 viatgers.

Un dels creuers que provenen de Roses té una capacitat de 250 viatgers, mentre que l’altre vaixell pot encabir al voltant de 200 persones. Fan parada al poble dues vegades cada dia i en ocasions s’hi pot sumar una tercera embarcació. Durant tot el mes vinent, com a màxim podran fer parada al poble dos creuers al matí i dos més a la tarda, dels quals només desembarcarà la meitat del passatge (els del matí podran estarse tot el dia al poble). A la resta de viatgers se’ls traslladarà fins a una altra zona perquè es puguin banyar i dur a terme d’altres activitats a la mateixa nau. A darrera hora del dia, els vaixells recolliran la totalitat dels viatgers i els portaran de nou fins a Roses. Amb aquesta mesura, Cadaqués acollirà un màxim de 450 persones al dia. Al poble és habitual que s’hi aturin vaixells d’altres companyies que provenen de l’Escala i també de la localitat francesa de Portvendres, però aquests ho fan amb una freqüència menor (2 o 3 dies a la setmana), tenen menys capacitat (uns 100 viatgers cadascun) i de moment no es durà cap actuació al respecte.

El regidor de Serveis Marítims de l’Ajuntament de Cadaqués, Manel Rahola, explica que “estem parlant d’un veritable problema que afecta a la mobilitat i també a la seguretat de les persones. A la platja d’Es Portal, sobretot a l’estiu i segons en quines hores del dia, s’hi reuneix molta gent; hi ha nombrosos bars, restaurants i vehicles que descarreguen mercaderies.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El SOC incorpora la realitat virtual per ajudar a trobar feina i fa la prova pilot a Salt

SALT
EUROPA

El PIB torna a créixer un 0,3% a l’eurozona i a la UE en el segon trimestre

BARCELONA

Només la meitat de passatgers podran desembarcar dels creuers que venen de Roses

CADAQUÉS
economia

La inflació es modera al juliol i se situa en el 2,8%

barcelona
ECONOMIA

Un 40% de la superfície dels polígons de l’àrea de Barcelona està desocupada

Barcelona
Economia

Reus posa més autobusos per arribar als polígons

Reus
economia

CriteriaCaixa aconsegueix un préstec de 1.650 milions per les noves inversions

BARCELONA
Girona

Bon juliol per al turisme, tot i un inici una mica fluix

Girona
La Vall d’en Bas

Festes majors per promocionar el producte local

La Vall d’en Bas