Economia

Economia

Catalunya rep 9,1 milions de turistes estrangers en el primer semestre de 2024

El turisme internacional va aportar 2 milions de visitants el juny, un increment del 10% respecte fa un any, segons les dades de l’INE

L’arribada de turistes a Catalunya no es frena. Entre els mesos de gener i juny, segons dades provisionals de l’Estadística de Moviments Turístics en Fronteres de l’Institut Nacional d’Estadística, ha rebut 9,1 milions de visitants estrangers el que suposa un increment d’un 12,4% respecte el mateix període de l’any passat. Se situa com la primera comunitat autònoma de destí del turisme internacional a tot l’Estat amb el 21,5% dels visitants del total. Al conjunt de l’Estat les xifres també van a l’alça. S’han registrat 42,5 milions de visitants estrangers la primera meitat del 2024, el que suposa també un increment respecte el mateix període de l’any anterior, el que suposa un 13,3%. A nivell estatal, el principal país de procedència de turistes ha estat el Regne Unit, amb 8,5 milions i un notable augment del 10% respecte la primera meitat del 2023.

Pel que fa al mes de juny, el turisme estranger deixa la xifra de 2 milions de visitants a Catalunya, això és, un 10,1% més que el juny del 2023, segons recullen les agències. La xifra estatal és de 9,3 milions, un 12,1% més que el mateix mes de l’any passat. Els visitants s’han gastat, segons l’INE, 248 euros per persona i dia de mitjana. En conjunt els turistes que van visitar Catalunya al juny van fer una despesa de 2.531 milions d’euros, gairebé un 13% més que el mateix mes del 2023. Al conjunt de l’Estat, la despesa total al juny ha crescut més, un 16,6%, i se situa en 12.373 milions. Pel que fa a la despesa diària per turista, creix a raó d’un 1,9%, i és de 196 euros (52 euros menys que a Catalunya). Pel que fa a la durada mitjana de l’estada a nivell estatal, en els primers sis mesos de l’any ha estat de quatre a set nits. Si s’analitza el tipus d’allotjaments, creixen amb força els habitatges de lloguer turístic (un 27,5% més), i en menor mesura els establiments hotelers (un 8,2% més).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia