Economia

economia

Creix el lloguer de piscines particulars per hores a Catalunya

La reserva mitjana a la plataforma Cocopool és per a grups de 12 que paguen entre 20 i 30 euros per persona i dia

Les altes temperatures estiuenques, i el canvi d’hàtits, fan que sectors relacionats amb el lleure com el lloguer de piscines particulars per hores augmenti a Catalunya. Així ho mostren les dades de l’empresa Cocopool, que posa en contacte propietaris d’una piscina privada amb usuaris que volen fer-ne ús unes hores. Segons informació de la plataforma, aquest 2024 ja han fet 703 reserves fins al 30 de juliol, gairebé el triple que les 250 fetes el 2023 en el mateix període. La reserva mitjana és un grup de 12 persones que paguen aproximadament entre 20 i 30 euros per persona i dia i la majoria de reserves es fan amb el pretext de celebrar un aniversari. “Hi ha dies que no donem l’abast”, assenyala Gerard Xalabardé Bonet, CEO i cofundador de Cocopool, segons recull ACN, que apunta que les expectatives són “realment bones”.

En el moment de la seva fundació el 2022, la companyia comptava amb prop de 50 propietaris o amfitrions, l’any 2023 ja duplicava la xifra i actualment disposa de 350 piscines particulars a tot l’Estat. “El creixement del mercat i de la nostra empresa ha sigut exponencial”, destaca Xalabardé. “Cada dia rebem sol·licituds de més amfitrions que volen informació”, indica.

La demarcació de Barcelona concentra el gruix

D’acord amb les dades de Cocopool, el 2024 han fet 703 reserves fins a 30 de juliol a Catalunya. La gran majoria, 605, s’han fet a la demarcació de Barcelona, 52 a Tarragona i 46 a Girona. L’any 2023 es van fer un total de 380 reserves, de les quals 250 fins a 30 de juliol (217 a Barcelona, 18 a Tarragona i 15 a Girona). Així, de moment les reserves fetes enguany, 703, gairebé dupliquen les 380 que es van fer al llarg de tot l’estiu passat.

A la web de Cocopool es veu com la província de Barcelona és la que concentra el gruix de l’oferta, amb un centenar d’anuncis de piscines privades. Són cases ubicades en municipis com Sant Cugat del Vallès, Torrelles de Llobregat, Pallejà o Vallromanes, entre altres. A la província de Tarragona les piscines ofertes són 22 i a la de Girona 26.

En els anuncis, els amfitrions detallen el que poden oferir. Per exemple, un dels anuncis informa d’una ’Piscina sense veïns a 20 minuts de Barcelona’ a partir de 40 euros l’hora. Està ubicada a Sant Quirze del Vallès i detalla que compta amb una terrassa equipada, piscina i àrea de barbacoa. Per l’ús de la barbacoa o tenis taula hi ha un preu afegit de 25 euros extres.

D’acord amb les dades, el 80% de les reserves es fan amb el pretext de celebrar un aniversari, un 10% per fer ’baby shower’, un 6% per fer ’team building’ i un 5% altres motius, com pot ser simplement passar una estona a la piscina amb un grup reduït. La reserva mitjana és un grup de 12 persones que lloguen la piscina durant unes 6 hores i que paguen, en total, uns 380 euros.

L’amfitrió, amb experiència en plataformes com Airbnb

La plataforma connecta propietaris que tenen una piscina privada i volen rendibilitzar-la quan no l’utilitzen amb persones que volen disposar d’un espai així durant una estona. El perfil de l’amfitrió, explica Xalabardé, és el d’una persona d’entre 35 i 65 anys que té un habitatge als afores de la ciutat amb piscina i sol ser algú que ja té experiència prèvia utilitzant aplicacions “d’economia col·laborativa” com Airbnb, Wallapop o Blablacar. “És una persona que simplement busca treure un rendiment de l’espai que no està utilitzant”, resumeix. L’empresa apunta que els ingressos dels amfitrions se situen per sobre dels 4.000 euros i que alguns arriben a més de 10.000 euros.

L’Edgar Granados és cofundador de Cocopool i també un dels amfitrions que lloga la seva piscina. En el seu cas, explica, per exemple aprofita els dies que teletreballa per llogar l’espai, ja que no l’està utilitzant i ell és a dins de casa. Aquest 2024 ja l’ha reservat dotze vegades i, de mitjana, ho ha fet a grups d’entre 15 i 20 persones.

Quant a la convivència amb les cases veïnes, Granados expliquen que adopten mesures com regular el volum dels altaveus i posar certes normes perquè no es generin molèsties als veïns.

El perfil de l’usuari ha variat des dels inicis de la plataforma. Inicialment, diu, es trobaven que eren grups més aviat reduïts, com famílies i amics, que venen a fer una celebració i paguen entre 20 i 30 euros per persona i dia. L’Oriol Solanes fa sis mesos que va implicar-se a Cocopool com a llogater. “Tenia ganes de compartir moments amb els meus amics en una piscina, ja que en el meu entorn no disposem de piscines, perquè vivim al centre de Mataró”, explica a l’ACN. Per això, de vegades opten per aquest tipus de lloguer i s’ajunten per alguna celebració o, simplement, per compartir una estona plegats. En aquesta ocasió, relata, han aprofitat un divendres que surten una mica més d’hora de la feina per refrescar-se en dies de tanta calor. Així, fa valdre el fet de poder relaxar-se una estona amb els amics i banyar-se a la piscina en un espai privat, alhora que disposen d’aquest per també poder jugar o fer una barbacoa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Creix el lloguer de piscines particulars per hores a Catalunya

Mataró
economia

Denuncien que han d’atendre 11 persones que treballaven a més de 40 graus

Cambrils
SERVEIS

Personal de neteja i administratius, els més buscats als Serveis Locals d’Ocupació de Barcelona

Barcelona
empreses

Un tribunal dels EUA dictamina que Google viola les lleis antimonopoli

barcelona
economia

El Nikkei registra la pujada més gran des del 2008 l’endemà de la caiguda

barcelona
COMERÇ

Els comerços de Tarragona estan molt poc digitalitzats

TARRAGONA
habitatge

La compravenda d’habitatge cau un 11% al juny

barcelona
economia

Creixen un 55% els autoconsums col·lectius connectats a Endesa

girona
GIRONA

La compravenda d’habitatges a la demarcació cau un 13,3% el mes de juny

GIRONA