Economia

GIRONA

El PSC manifesta la seva preocupació per l’impacte de la ZBE en els comerços

El PSC de Girona manifesta en un comunicat la seva “preocupació” per l’afectació que la implantació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) pot tenir sobre el teixit comercial i l’activitat econòmica de la ciutat. Segons els socialistes, el projecte ha “generat inquietud” entre els comerciants, especialment pel que fa a l’àmbit territorial de la ZBE i la “manca de mesures alternatives” que garanteixin la “continuïtat de l’activitat econòmica”.

La regidora Cristina Cots destaca que “és fonamental i molt necessària la reducció de les emissions per millorar la qualitat de l’aire, i això ha de ser possible garantint la viabilitat del nostre comerç local. La ZBE, tal com està plantejada, afecta directament zones com la Devesa i la Fira de Mostres, que són vitals per a l’activitat econòmica de la ciutat. Sense alternatives clares, estem posant en risc el mercat setmanal i l’activitat de la Fira.”

També ha expressat la seva preocupació pel Barri Vell i La Copa: “El Barri Vell ja té el trànsit limitat, i afegir més restriccions pot ser contraproduent. A La Copa, impedir l’accés a l’aparcament gratuït dificultarà que molts treballadors puguin arribar a la seva feina. És absolutament necessari reforçar el transport públic i ampliar els aparcaments dissuasius abans d’implantar aquestes mesures.”

Finalment, Cots subratlla la importància d’escoltar el sector comercial. “Els comerciants han de tenir veu en aquest procés. Cal garantir que es puguin habilitar més punts de càrrega i descàrrega per assegurar l’abastiment dels establiments. La sostenibilitat ambiental és una prioritat, però també ho és la viabilitat econòmica de la nostra ciutat” ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia