Economia

Comerç

La Xina investigarà els subsidis a les importacions de lactis europeus

El gegant asiàtic anuncia la decisió l’endemà que Brussel·les confirmés els aranzels als cotxes elèctrics de fabricació xinesa

Pequin també analitza les importacions de carn de porc europea

La Xina ha anunciat aquest dimarts una investigació sobre els subsidis als productes lactis que importa de la Unió Europea (UE). El país asiàtic analitzarà si productes com el formatge fresc, el formatge blau, la quallada i la nata importats entre l’abril de 2023 i el març de 2024 van rebre ajudes públiques, i si aquestes van perjudicar el sector lacti nacional, segons ha informat el Ministeri de Comerç xinès.

El departament ha avançat que estudiarà vint programes de subvencions a vuit Estats membres: Àustria, Bèlgica, Croàcia, la República Txeca, Finlàndia, Irlanda, Itàlia i Romania. Segons la Xina, aquests països inclouen alguns programes de subvencions en el marc de la Política Agrícola Comuna (PAC) de la UE. Entre les ajudes europees, el Ministeri cita fons per a la conservació ecològica i subvencions per a joves agricultors, per a l’emmagatzematge de productes lactis i per al desenvolupament rural, entre altres.

La cartera de Comerç assegura que la sol·licitud, presentada per dues patronals làcties xineses, mostra prou evidències per a l’obertura d’una investigació.

L’anunci suposa una nova escalada en el conflicte comercial entre el bloc comunitari i el gegant asiàtic. La decisió xinesa es coneix l’endemà que la Comissió Europea (CE) hagi revisat a la baixa la seva proposta d’aranzels als cotxes elèctrics provinents del país asiàtic. La premsa estatal xinesa ja havia avançat al maig possibles represàlies als aranzels europeus. Sobre la taula també hi ha una investigació antidumping a les importacions europees de productes elaborats amb carn de porc. Aquesta investigació afecta especialment l’Estat espanyol, que és el principal exportador europeu de porc a la Xina.

La Cambra de Comerç de la UE a la Xina ha lamentat que els “instruments de defensa comercial” estiguin obtenint com a resposta “la mateixa moneda per part del govern receptor”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

Les actes de la Fed suggereixen que al setembre podria rebaixar els tipus d’interès

Economia

CCOO manté la vaga al Port Olímpic coincidint amb la Copa

Barcelona
Comerç

La Xina investigarà els subsidis a les importacions de lactis europeus

Barcelona
ECONOMIA

La Paeria convocarà una cimera per impulsar la capitalitat hortofructícola de Lleida

Lleida
Economia

Bones perspectives de collita de la figa d’Alguaire gràcies a les altes temperatures

Alguaire
Economia

L’Ajuntament tanca sis parades dels antics ocellaires de la Rambla

Barcelona
unió europea

Brussel·les revisa a la baixa els aranzels als cotxes elèctrics xinesos

barcelona
Economia

Tercer any de mala collita de fruita seca al Camp de Tarragona

Tarragona
economia

L’alça del dèficit comercial alerta les empreses exportadores

barcelona