Economia

Estat espanyol

Magyar Vagon confirma que retira l’OPA a Talgo i que iniciarà accions legals

El grup hongarès defensa la legitimitat de l’operació i critica el veto del govern espanyol

La companyia no descarta presentar més endavant una nova oferta sobre el 100% del capital del fabricant de trens

La societat Ganz MaVag Europe, vinculada al consorci Magyar Vagon, ha confirmat aquest divendres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) espanyola que “desisteix” de la seva oferta pública d’adquisició (OPA) del 100% del capital social de Talgo, tal com van avançar ahir fonts properes al grup hongarès.

El consell d’administració de la companyia ha pres la decisió després de rebre la notificació formal de la resolució del Consell de Ministres que acorda no autoritzar l’operació perquè “suposa riscos per a la seguretat, l’ordre i la salut públiques” de l’Estat.

En l’escrit enviat a la CNMV, Ganz MaVag considera que la decisió del govern espanyol “manca de la més mínima motivació” i produeix “la més absoluta indefensió” a la part oferent. En aquest sentit, el grup considera que l’OPA que va presentar sobre el fabricant de trens espanyol “compleix tots els requisits legals vigents” i “no existeixen raons fonamentades” perquè l’executiu s’hi oposi.

És per això que anuncia que iniciarà “totes les accions legals al seu abast, tant a nivell nacional com en l’àmbit de la Unió Europea” per defensar la legitimitat de l’operació i oposar-se a una decisió que considera que no està “ajustada a dret”. D’entrada, presentarà recurs contenciós administratiu davant el Tribuna Suprem perquè anul·li la decisió i estableixi una “indemnització per tots els danys i perjudicis”.

Finalment, la companyia hongaresa deixa la porta oberta “a tornar a presentar una oferta per a l’adquisició del 100% de Talgo” en funció “de l’evolució de les circumstàncies”. L’OPA que Ganz MaVag va presentar a l’abril valorava la companyia ferroviària espanyola en 620 milions d’euros, uns 5 euros per acció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.