Economia

economia

Catalunya té 8.707 aturats més pel final de temporada estival

Amb el balanç d’agost tancat, l’atur ha augmentat a Catalunya en 8.707 persones, el major augment de desocupació entre les comunitats de l’Estat segons les dades fetes públiques pel ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions. Al conjunt de l’Estat, la Seguretat Social ha perdut 193.704 afiliats a l’agost mentre que l’atur ha augmentat en 21.884 en una tendència habitual per l’aturada d’activitats d’estiu relacionades amb l’oci de vacances pel final de la temporada alta. En canvi, és l’educació el sector on es produeix un major descens de l’atur per la contractació de personal de cara al nou curs.

A Lleida la desocupació s’ha incrementat un 3,8%, amb 16.407 persones, 601 més que al juliol, la majoria de les quals pertanyes al sector serveis (504). Comparant-ho amb l’any passat, però, l’augment de l’atur a finals d’agost es redueix en un 1,9% fins a 317 persones menys. D’un 3,2% s’ha incrementat a les comarques gironines, amb 29.384 aturats, 910 persones més que al juliol i 785 de les quals treballaven al sector dels serveis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia