Economia

economia

Draghi insta la UE a invertir 800.000 milions d’euros més per competir amb els EUA i la Xina

El programa finançat amb deute públic que preveu l’expresident del BCE duplicaria el pressupost del pla Marshall

L’expresident del Banc Central Europeu (BCE) Mario Draghi ha demanat a la Unió Europea que mobilitzi 800.000 milions d’euros addicionals cada any –una xifra equivalent al 4,7% del PIB dels 27– per recuperar la competitivitat davant la Xina i els Estats Units, segons ha informat l’ACN. Draghi ha fet aquesta petició en l’informe El futur de la competitivitat europea, presentat aquest dilluns a la seu de la Comissió Europea i que ha de ser una de les prioritats de l’executiu comunitari liderat per Ursula von der Leyen. Per assolir aquestes xifres, l’exprimer ministre italià aposta per un pla finançat amb deute públic que duplicaria la inversió del pla Marshall impulsat entre finals dels anys 40 i principis dels anys 50 del segle passat.

En el document presentat a Brussel·les, Draghi posa de manifest la necessitat d’actuar “d’urgència” davant una situació a la UE que defineix com a “preocupant”. Segons les dades recollides en l’informe, la bretxa entre el PIB per càpita dels Estats Units i la Unió Europea s’ha eixamplat de forma notable des de l’any 2000, de manera que el poder adquisitiu dels nord-americans s’ha incrementat el doble que el dels europeus.

L’expresident del BCE lamenta, a més, els avenços tímids en els nivells de productivitat a la Unió, molt inferiors als nord-americans. Draghi ho atribueix, en bona part, a la manca d’inversió en el sector tecnològic, ja que només quatre de les cinquanta grans empreses a escala global en aquest àmbit són europees.

Draghi posa especial èmfasi en la importància de millorar en aquest aspecte, ja que calcula que, de cara al 2040, la Unió Europea estarà perdent dos milions de treballadors cada any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia