Economia

economia

Volkswagen elimina la garantia que protegeix els treballadors contra l’acomiadament

L’empresa automobilística justifica la mesura per reduir costos i ser competitiva

El grup automobilístic Volkswagen ha rescindit diversos convenis col·lectius a Alemanya, entre els quals la garantia que protegia els treballadors contra l’acomiadament per raons d’empresa fins al 2029. Segons informen diversos mitjans alemanys i recull Efe, la companyia ha notificat aquest dimarts al sindicat IG Metall la rescissió del conveni col·lectiu per garantir l’ocupació, que s’havia anat renovant des de 1994 i excloïa els acomiadaments per motius operatius.

Aquest acord expirarà a final d’any i els acomiadaments seran possibles a partir de juliol de 2025 si el sindicat i l’empresa no es posen d’acord abans. A més, també es rescindiran altres acords, com la garantia de contractació d’alumnes de formació professional i les normes sobre el treball temporal, amb l’objectiu de renegociar, entre altres aspectes, els salaris dels treballadors i directius.

“Hem de posar a Volkswagen en condicions de reduir costos a Alemanya fins a un nivell competitiu per poder invertir en noves tecnologies i nous productes sota el nostre propi impuls”, ha justificat el director de recursos humans de l’empresa, Gunnar Kilian. El comitè d’empresa, per la seva part, ha asssegurat que es defensaran “ferotgement contra aquest atac històric” als seus llocs de treball, segons declaracions recollides pel diari alemany Spiegel.

Amb aquest moviment, el grup automobilístic ha fet un pas més per endurir el seu programa d’estalvi, pel qual preveu reduir costos fins al 2026 en almenys 10.000 milions i en el qual ja no descarta fer acomiadaments o tancar alguna de les seves fàbriques a Alemanya, cosa que no ha passat mai fins ara al país.

Volskwagen, que el primer semestre de l’any va ingressar un 14% menys a nivell mundial, fabrica vehicles a Alemanya a Wolfsburg, Emden, Osnabrück, Hannover, Zwickau i Dresden i produeix, a més, components a Kassel, Salzgitter, Braunschweig i Chemnitz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia