Economia

Economia

Es preveu una producció d’oli als Pallars “de més qualitat i quantitat”

L’Associació de productors d’oli del Pallars Jussà treballa per la creació d’una marca col·lectiva

El Molí de la vall de Barcedana, al Pallars Jussà, ja ha estrenat una temporada que, segons el productor d’oliva, Ivan Caelles, s’espera que sigui de “més qualitat i més quantitat” que l’any passat quan la collita va estar marcada per la sequera. Com explica el productor a causa del canvi climàtic cada cop més s’avança la collita. La meteorologia i les inversions en tecnologia al molí han permès començar molt més aviat i poder fer un oli d’oliva extra verd molt primerenc. Al Pallars Jussà hi ha documentades 722 hectàrees de conreu d’olivera i 385 explotacions. La majoria, 295, amb menys de 2 hectàrees de superfície. Pel que fa a la producció d’olives que es pot arribar a fer al Pallars Jussà està entre les 700 tones i un milió de quilos. Al Molí de la vall de Barcedana aquesta temporada confien arribar a les 300.000 tones. La majoria dels socis del Molí formen part de l’Associació de productors d’oli del Pallars Jussà, entitat que treballa per la creació d’una marca col·lectiva. Segons ha exposat Caelles a l’ACN, la producció d’d’olives depèn també de la varietat d’oliveres i de la zona del Pallars. Per regla general ha explicat que la producció serà “més bona” i de “més tones”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.