Economia

La confiança dels consumidors repunta per primera vegada des del febrer

Economia

La confiança dels consumidors en l'economia espanyola repunta per primera vegada des del febrer del 2008. Segons les dades de l'Institut de Crèdit Oficial (ICC-ICO), la confiança va augmentar 5,1 punts a l'agost fins a situar-se en 51,4 punts, lluny dels 86,5 que registrava a l'agost del 2007.

En definitiva, segons l'Institut de Crèdit Oficial, l'índex de confiança ha augmentat principalment gràcies a les expectatives dels consumidors per als pròxims sis mesos. De fet, aquest agost la diferència entre els dos indicadors (el de les expectatives i el de la valoració actual) se situa en màxims històrics. La millora de la confiança del consumidor, segons l'ICO, també es pot relacionar amb la caiguda del preu del petroli a mitjans d'agost.

La dada negativa és la valoració de la situació actual de l'ocupació, que cau 1,6 punts i se situa en mínims. L'ICO recorda que la diferència interanual és negativa i anticipa una moderació del consum privat per als pròxims trimestres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.