Economia

Solbes adverteix que l'atur seguirà pujant el 2009

Economia

El vicepresident segon del govern espanyol, Pedro Solbes, ha admés avui que l'any que ve "existeix el risc que l'atur augmenti una mica més" en el cas que la situació econòmica global empitjori, tal i com anticipen els organismes internacionals. "Hi ha cert consens que el 2009 serà pitjor que el 2008", ha dit Solbes.

Solbes ha deixat clar que l'atur és el problema més greu que té l'Estat espanyol i també la principal preocupació de l'Executiu. Segons les dades de l'INEM, l'atur va seguir pujant al novembre i ja afecta a l'Estat a 2.989.269 persones, la xifra més alta des de febrer del 1996.

Sense sorpreses
En declaracions als periodistes en una pausa de la reunió del Ecofin (ministres de Finances de la UE), el vicepresident ha afirmat que aquestes dades "no són cap sorpresa". Ha recordat que el govern espanyol intenta des de fa mesos adoptar mesures per minimitzar l'efecte de la crisi en l'ocupació i ha destacat que algunes que poden ajudar a generar llocs de treball, com el nou fons d'11.000 milions perquè els ajuntaments impulsin l'obra pública, encara no han tingut efecte.

"Hem dedicat molta atenció i recursos i seguirem interessant-nos en la qüestió de l'atur", ha dit Solbes, "perquè considerem que és el problema més greu que té Espanya en aquest moment".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.