Economia

La pedregada ha danyat més del 50% de la collita de fruita a Lleida

Tempesta

La forta tempesta d'aigua i pedra que es va produir aquest dimecres a la tarda a les comarques de Lleida ha afectat 611 hectàrees d'arbres fruiters i ha causat danys en el 50% de la collita.

En algunes zones va caure pedra que va desaprofitar la producció dels fruiters encara pendents de recol·lectar i que va estar acompanyada, a més, de fortes ràfegues de vent que van arribar a arrencar alguns arbres i van trencar nombroses branques.

Els cultius més afectats han sigut la poma i les varietats de pera. La superfície danyada amb un grau d'afectació superior al 50% és de 611 hectàrees, però també hi ha 234 hectàrees amb danys d'entre el 20 i el 50%.

Segons el departament d'Agricultura de la Generalitat, les tempestes van afectar les comarques lleidatanes del Pla d'Urgell, l'Urgell, les Garrigues i el Segrià, i en concret els municipis de Torregrossa, Miralcamp, Vilanova de Bellpuig, Castellnou de Seana, Bellpuig, Anglesola, Tornabous, Juneda, Arbeca, Albatàrrec, Artesa de Lleida, Lleida i Puigverd de Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.