Economia

Criteria manté contactes informals amb Lukoil sobre la seva participació a Repsol

Finances

Criteria ha mantingut "contactes informals" amb la petroliera russa Lukoil per a la venda "total o parcial" de la seva participació del 9,1% a Repsol. Així ho han indicat diverses fonts del mercat.

Prèviament, el grup d'empreses de La Caixa havia confirmat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) l'existència de les esmentades converses sense precisar l'interlocutor, i ha apuntat que no havia rebut cap oferta concreta.

Les esmentades fonts han dit que les converses són "molt preliminars", ja que d'aquesta operació dependria que finalment Sacyr Vallehermoso, propietària d'un 20% de la petroliera espanyola, vengués la seva participació al grup rus.

"La veu cantant la porta Sacyr", han indicat les mateixes fonts, que han assenyalat que la constructora presidida per Luis del Rivero podria haver contactat amb diverses companyies.

Segons han indicat fonts del sector, Lukoil està negociant adquirir una participació del 29,9%. La petroliera russa, la segona més gran del país i de capital privat, estaria interessada a comprar la participació del 20% de Sacyr Vallehermoso posat en venda, així com un 9,9% addicional en mans d'altres accionistes.

Accionariat
Sacyr és el primer accionista de la petroliera espanyola, amb un 20,01% del capital. La Caixa compta amb un 14,1%; l'asseguradora Axa, un 4,2% i Pemex, un 3%.

La Caixa, però, articula la seva participació a Repsol a través de dues entitats. Disposa d'un 9,1% del capital de la petroliera a través de Criteria, i un 6,1%, a través de Repinves, una societat conjunta amb Caixa Catalunya.

Prima del 80%
Lukoil podria estar disposada a desemborsar 9.000 milions per tota l'operació, xifra que suposa una prima del 80% respecte al valor del 30% de la petroliera al tancament de la sessió borsària d'aquest dimecres, de 5.000 milions.

Lukoil cotitza a la London Stock Exchange (LSE) amb el perfil d'una companyia privada. Segons la informació facilitada per la petroliera russa, ING Bank Eurasia és el seu principal accionista, amb un 70,4% dels títols, mentre que el banc ZAO KB Citibank disposa d'un 8,1%.

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA