Economia

Lehman Brothers, el quart banc d'EUA, es declara en fallida

Economia

El banc d'inversions Lehman Brothers, el quart d'EUA, s'ha declarat en fallida en una iniciativa per protegir els seus actius i maximitzar el seu valor.

Lehman ha indicat en un comunicat que presentarà la documentació necessària per declarar-se en fallida davant el Tribunal de Fallides del Districte Sud de Nova York. Es tracta de la fallida més important als EUA des del 1990, quan va presentar la mateixa declaració Drexler Burnham Lambert, especialista en crèdits.Lehman Brothers, que operava des de fa 158 anys, es converteix en el tercer banc d'inversió que desapareix o canvia de mans en sis mesos als EUA, després que al març Bear Stearns obligués a intervenir el Departament del Tresor i ahir el Bank of America comprés Merrill Lynch per 50.000 milions de dòlars, la meitat del preu taxat fa sis mesos.

La fallida de Lehman es considerava segura després que diumenge fracassessin les converses entre les autoritats econòmiques d'EUA i els representants de les principals entitats financeres per trobar un comprador.

Segons Lehman, cap dels seus subsidiaris dedicats a la intermediació de borsa quedarà inclòs en la declaració de fallida i continuaran operant amb normalitat.

Un grup de deu bancs internacionals, entre els quals hi ha el Bank of America, Barclays, Deutsche Bank i UBS, han anunciat la formació d'un fons que servirà de garantia per al sistema financer. Cada banc participant aportarà 7.000 milions de dòlars al fons. Les entitats financeres podran demanar suport a aquest fons per plantar cara a les necessitats de crèdit.

La Reserva Federal ha anunciat en un comunicat una sèrie de mesures addicionals per donar suport al sistema financer, entre elles una ampliació dels seus mecanismes actuals per a la concessió de préstecs. A més de l'expansió dels seus mecanismes de préstec, la Fed acceptarà un ventall més ampli de garanties com a aval per a aquests crèdits. Segons la Fed, aquestes mesures "tenen com a objectiu mitigar els riscos i les alteracions potencials als mercats" davant la fallida de Lehman Brothers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.