Economia

El 36% de les empreses catalanes admet que té problemes de finançament per la restricció creditícia

Economia

El 36% de les empreses catalanes asseguren tenir problemes de finançament que limiten seriosament la marxa dels seus negocis. aquestes dades es desprenen de l'última enquesta trimestral de la Cambra de Comerç de Barcelona, que eleva aquest percentatge al 62% quan es tracta d'empreses del sector de la construcció.

Per al president de la Cambra, Miquel Valls, aquesta xifra és preocupant en la mesura que s'ha produït un "salt important" del nombre de companyies amb dificultats a l'hora d'obtenir recursos, passant del 15% el 2004 al 36% en 2008.

El sector de la construcció és el més afectat, ha passat del 27% al 62% d'empreses amb problemes de finançament, mentre que la indústria ha augmentat la xifra fins al 28%.

Segons Valls, al voltant de "80.000 empreses catalanes" es veuran directament afectades per la crisi actual i la falta de crèdit i ha constatat que són les petites empreses les que estan passant per majors dificultats.

Davant d'aquest escenari, ha reclamat al govern espanyol que posi en marxa en el pla d'ajuda a la banca perquè la injecció de recursos es traslladi com més ràpid millor a les empreses.

Valls ha criticat aquest retard perquè ha passat "gairebé un mes des que es va anunciar i el decret no s'ha fet efectiu, cosa que no entenem" i ha insistit en la necessitat d'aplicar les ajudes perquè el temps és "fonamental".

També ha advertit que arriben les vacances de Nadal, i ha mostrat la seva preocupació per la seva por que la falta de recursos impedeixi la marxa habitual dels negocis.

L'últim sondeig trimestral de la Cambra de Comerç de Barcelona també revela que el 20% de les empreses catalanes han utilitzat les línies de crèdit de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) l'últim any



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.