Economia

Les borses europees tornen a patir pèrdues, arrossegades per Wall Street i Tòquio

Economia

Les borses europees registren caigudes en les obertures dels parquets aquest dijous al matí arrossegades pels mals resultats de Wall Street i de Tòquio. L'Íbex ha obert la sessió amb un nou retrocés d'un 4,13%, que ha fet baixar el selectiu per sota dels 10.000 punts, fins a 9.300. Al cap d'una estona, cap a les 9.15, ha baixat encara més, fins a un 5,02%.

La Borsa de Tòquio ha seguit l'estela marcada per les espectaculars pèrdues del parquet de Nova York d'aquest dimecres, que va tancar amb una baixada d'un 7,87%, i ha perdut tot el que havia guanyat dimarts, quan va experimentar la pujada més important de la seva història, d'un 14,15%.

L'índex Nikkei de la Borsa de Tòquio ha baixat un 11,4%, la seva pitjor caiguda en només un dia des del 1987. L'índex del Japó ha tancat en 8.458,45 punts després d'haver-ne perdut 1.089. L'índex Topix ha baixat un 9,5 per cent, fins a 864,52 punts.

L'últim cop que el Nikkei va tancar per sota dels 9.000 punts va ser divendres passat, en una altra jornada negra, amb una caiguda de prop d'un 10%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.