Economia

El cru trenca la barrera dels 82 dòlars i bat un nou rècord

El preu del petroli Brent es dispara en una progressió que no sembla que tingui fi

Les notícies relacionades amb el petroli que d’una manera o altra es van anar succeint a finals de la setmana passada ja apuntaven que els mercats se’n ressentirien. Divendres passat als Estats Units el petroli donava el tret de sortida a una altra escalada del preu a 83,69 dòlars que ahir van arribar a 86,13 dòlars al tancament del mercat i a Londres el Brent, de referència a Europa, se situava al llarg de la jornada en màxims de 82,90 dòlars el barril, després de marcar un primer màxim a 81,93 dòlars a primera hora de la tarda. Al tancament de Londres, el Brent cotitzava a 82,75 dòlars.

De res va servir que el mes passat l’OPEP aprovés un augment de la producció a partir de l’1 de novembre vinent per contenir els preus davant de l’inici de la tardor i de les perspectives de l’hivern. La mesura, que es va debatre en la reunió celebrada a mitjans de setembre a Viena, era la resposta dels principals productors de cru del món davant la pressió que han rebut dels sectors econòmics i financers i dels inversors que es mostraven preocupats pel subministrament i que tenien dubtes de si es podria cobrir la demanda d’aquí a finals d’any.

Les notícies manen
Ara els mercats obvien aquesta decisió i només prenen com a referent l’últim informe de l’Agència Internacional de l’Energia, que apuntava la setmana passada a una important alça de la demanda els mesos vinents que coincideix amb una davallada dels inventaris de cru dels països industrialitzats, a les tensions geopolítiques centrades en Turquia i els kurds en el nord de l’Iraq i que el departament d’Energia dels EUA –el primer consumidor mundial– va informar que el subministrament de cru del país va reduir-se les últimes setmanes.

A la tensió al nord de l’Iraq, que podria fer perillar el subministrament d’or negre des d’aquest país, que acumula el tercer volum més gran de reserves a nivell mundial, s’hi suma el debilitament del dòlar davant l’euro, l’alça de les primeres matèries i del preu de l’or.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

Draghi posa deures a la UE

Brussel·les
Iris Triola
Pescadora de la confraria de Blanes i membre de l’Associació Dones de la Mar

“El peix és l’última proteïna salvatge que ens queda”

Blanes

Applus gestionarà durant 25 anys l’Institut d’Investigació de l’Automòbil aportant 800 milions

SANTA OLIVA
economia

El lloguer d’una habitació a Barcelona s’enfila als 638 euros al mes a l’agost

Barcelona
economia

Primera aturada parcial al Trambaix amb seguiment “total”, segons els sindicats

Barcelona

El sector de la garrofa planta cara a la marginalitat

Barcelona
Montserrat Peñarroya
Experta en màrqueting digital i negocis digitals, autora d’”Estratègies d’èxit per a empreses culturals”

“L’associació ajuda l’empresa cultural a sobreviure”

Sabadell
DE MEMÒRIA

Virtuts

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Informació especial

La compatibilitat del delegat de protecció de dades amb altres càrrecs

Rebled Bellvehí Advocats