Economia

La Generalitat participarà amb un crèdit de 40 milions en un centre d'innovació de SEAT

Entre el govern català i l'espanyol aportaran 140 milions a la companyia, gairebé la meitat dels 300 milions que haurà d'invertir la firma en la fabricació de l'Audi Q3

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha anunciat aquest dimecres la creació d'una empresa mixta d'innovació en automoció entre la Generalitat i Seat, a la qual el govern aportarà 40 milions d'euros en un crèdit amb l'opció de transformar-lo en accions, un aspecte que encara ha de consensuar amb la companyia automobilística.

Huguet ha celebrat l'adjudicació de la fabricació de l'Audi Q3 a la planta de Seat a Martorell (Barcelona), que suposarà una inversió de 300 milions i una producció anual de 80.000 unitats.

Pel conseller, en la decisió final de Volkswagen de fabricar el Q3 a Barcelona ha estat "clau" el suport a la innovació, així com el compromís del govern per renovar les ajudes al sector de l'automoció el 2010 i el 2011, encara sense quantificar.

El conseller també ha valorat positivament la política del ministeri d'Indústria, amb el pla d'ajudes al sector i les reunions amb Volkswagen, juntament amb les iniciatives de la Generalitat, tot i que ha instat a "seguir treballant". "S'ha guanyat un partit, però la lliga és molt llarga, és molt dura, ni els sindicats es poden adormir, per aconseguir més productivitat, menys absentisme i més formació, ni tampoc els empresaris, per ser els millors en les seves plantes.

El conseller ha destacat la importància de les iniciatives encaminades a "atreure noves inversions o aconseguir que multinacionals radicades aquí continuïn" amb la innovació com a eix, i ha explicat la proposta de la nova empresa mixta de desenvolupament de l'automoció per l'objectiu de la Generalitat d'aconseguir una "participació minoritària en empreses amb tecnologia i innovació".

El crèdit del govern a Seat s'afegeix a l'anunci de la setmana passada del ministeri d'Indústria, que concedirà a Seat 100 milions d'euros en ajudes, amb càrrec als 800 milions d'euros del pla de competitivitat d'automoció.

Així, entre les dues administracions aportaran 140 milions per a Seat, gairebé la meitat dels 300 milions d'inversió que suposarà la producció del Q3 a Martorell, segons els càlculs d'Audi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

L’atur juvenil mundial marca la xifra més baixa dels darrers quinze anys

barcelona
economia

El Prat bat un nou rècord al juliol: més de 5 milions de passatgers

barcelona
economia

Es dispara el nombre de persones i empreses que no poden fer front als seus deutes

barcelona
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona-Costa Brava supera el milió de passatgers

VILOBÍ D’ONYAR
economia

L’aeroport del Prat supera els cinc milions de passatgers al juliol i bat un nou rècord històric

El Prat de Llobregat
GIRONA

Joieria Quera obre la seva quarta botiga física a Sant Sebastià

GIRONA
L’ALTRA POTA DE LA MAJORIA

La clau d’una caixa d’obertura retardada

Barcelona
Informació especial

Impactar una marca en tres segons

Consultora de comunicació de Lleal Tulsà

L’Estat inverteix el 45% del que pressuposta

Barcelona