Economia

Bernanke creu en la recuperació als EUA l'any que ve

Crisi econòmica

El president de la Reserva Federal nord-americana (Fed), Ben S. Bernanke, ha suggerit que la recessió dels Estats Units podria acabar a final d'any, i ha dit que el risc més alt era que el nombre de mesures necessàries que els polítics han de prendre per reparar el sistema financer fracturat fossin escasses.

"Aquest deteriorament econòmic començarà a moderar-se i començarem a veure-hi una estabilitat", ha dit Bernanke durant una entrevista per al programa 60 Minutes de la cadena CBS, la primera vegada que s'entrevista a un càrrec com el d'ell en vint anys.

"No tornarem a la plena ocupació. Però veurem, espero, el final d'aquest declivi que ha estat tan fort els últims trimestres", ha declarat.

Bernanke ha explicat al Congrés que la Fed creu que hi ha una possibilitat raonable que l'actual recessió acabi el 2009 i que el 2010 sigui un any de recuperació.

Coincidències
Al seu entendre, el problema és que els esforços del govern nord-americà per combatre la crisi han arribat en un moment en què les borses han caigut amb força i l'atur s'ha elevat tot i que les autoritats han intervingut repetidament per donar suport a empreses com l'asseguradora americana AIG.

El president de la Fed ha dit que la seva gran preocupació és que els líders polítics i la població rebutgin donar suport als esforços apuntats per estabilitzar el sistema bancari.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.