Economia

300 persones protesten al Prat contra la privatització d'Aena

Economia

Unes 300 persones, entre sindicalistes i treballadors d'Aena, s'han concentrat aquest matí a l'aeroport del Prat en protesta per la possible privatització parcial de l'ens públic que gestiona 47 aeroports espanyols.

Els manifestants han fet una aturada d'una hora, entre les 09.00 i les 10.00 hores, convocada a nivell estatal pels sindicats CCOO, UGT i USOC.

Els treballadors d'Aena s'han concentrat a la Terminal B de l'aeroport barceloní en defensa d'"una Aena íntegrament pública i en xarxa, on l'Estat tingui una posició determinant en la gestió i puguin participar-hi les comunitats autònomes i els ens locals".

El portaveu d'UGT-Aena, Francisco Abadías, ha assegurat que s'ha sumat a la protesta el Sindicat Unificat de Controladors Aeris (USCA), ha assenyalat que des de l'estiu passat els treballadors d'Aena "estem demanant informació i participació en el nou model de gestió aeroportuària, sense haver obtingut cap resposta".

Abadías ha lamentat les "declaracions contradictòries" que en el seu moment va fer la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, "que va dir que el nou model s'estava negociant amb els sindicats, i això no és veritat", i és per això que "hem decidit mobilitzar-nos".

Tampoc ha amagat la por dels sindicats que es pactin determinats models sectorials, amb participació autonòmica, que bàsicament afectarien els aeroports amb més de 30 milions de passatgers a l'any, com són els de Madrid i Barcelona, decisió que comportaria que "es trenqués la xarxa" estatal d'aeroports.

Tot i això, Abadías ha remarcat que "no estem contra el model, que segurament s'hauria de canviar, però el que volem és fixar les condicions, la participació i la negociació".

La plantilla d'Aena de tot Espanya és de 10.000 treballadors, dels quals aproximadament un miler corresponen a l'aeroport del Prat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.