Economia

Berlusconi ja il·lumina l'Estat espanyol

La constructora Acciona ha tancat l'acord per vendre el 25% que tenia de l'elèctrica espanyola a la italiana Enel. La venda s'ha fet per un valor d'11.100 milions d'euros. Acciona obtindrà 8.000 milions d'euros en efectiu i la resta en actius renovables. Ara només caldrà esperar l'aprovació dels organismes de control i regulació europeus i espanyols sobre energia i competència. L'operació atorga a la companyia italiana el control del 92% dels actius de l'elèctrica, de manera que passa a ser totalment italiana. El govern italià té un 30% d'Enel, de manera que ara també tindrà un percentatge molt similar sobre Endesa.

Per dur a terme l'operació, Enel ha subscrit un crèdit amb una dotzena d'entitats financeres liderades pel Santander, on també hi ha La Caixa i Caja Madrid.

La vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha avançat que el govern es mantindrà neutral. En previsió de l'acord, la Comissió Nacional del Mercat de Valors havia suspès la cotització de les accions d'Endesa i d'Acciona. En aquest cas l'estat espanyol vol mantenir-se neutral, però va oposar-se fermament a la possibilitat que fos l'alemanya E.ON la compradora d'Endesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.