Economia

Moscou ordena a Gazprom que reprengui el subministrament de gas cap a Europa a través d'Ucraïna

Guerra del gas

L'empresa gasista russa Gazprom ha rebut aquest dilluns instruccions per part de Moscou de reprendre el subministrament de gas cap als països europeus a través d'Ucraïna a tots els nivells, segons ha anunciat el primer ministre rus, Vladímir Putin, que s'ha reunit a la capital russa amb la seva homòloga ucraïnesa, Iúlia Timoixenko.

El portaveu de l'empresa gasista ucraïnesa Naftogaz, Valentin Zemlianski, havia confirmat prèviament que Europa començarà a rebre el gas rus, el trànsit del qual es va paralitzar completament a començaments d'aquest mes, en un termini de 36 hores a partir del moment en què es prengui la decisió de reprendre el subministrament, segons ha informat l'agència de notícies russa RIA Novosti.

Putin i Timotxenko van arribar diumenge a un acord sobre el preu que pagarà Ucraïna per rebre el gas rus i el que pagarà Rússia per transportar-lo cap a Europa pel territori de l'antiga república soviètica. El pacte preveu a més la intervenció d'un grup d'observadors internacionals que s'encarregarà de supervisar el recorregut del gas en diverses estacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.