Economia

EUA es va contraure un 3,8% en el quart trimestre i confirma la recessió

El producte interior brut (PIB) d'EUA ha patit una contracció del 3,8% en l'últim trimestre del 2008 respecte el trimestre anterior, quan ja havia baixat un 0,5%, segons ha informat el Departament de Comerç. Tot i ser la contracció més pronunciada des de 1982, ha estat inferior a les estimacions del mercat, que auguraven una caiguda del PIB de l'ordre del 5%.

Encara que el Consell Nacional d'Investigacions Econòmiques d'EUA (NBER) havia indicat que el país havia entrat en recessió el desembre del 2007, el descens del PIB aquest últim trimestre del 2008 confirma la recessió tècnica de l'economia nord-americana, que fins ara no havia registrat dos trimestres consecutius amb descensos des que va esclatar la crisi financera i econòmica.

En el conjunt del 2008, l'economia nord-americana va assolir un creixement de l'1,3%, el nivell més baix d'expansió del PIB de la primera potència econòmica mundial des del 2001. El 2007 va créixer un 2%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.