Economia

Primera gran trava

Les postures per a un acord laboral a les caixes de Catalunya, Tarragona i Manresa continuen allunyades. La flexibilitat sobre el pla de les prejubilacions topa amb el rebuig dels sindicats

Les negociacions entre les caixes de Catalunya, Tarragona i Manresa i els sindicats per arribar a un acord a la taula laboral continuen sense arribar a bon port. La reunió que van mantenir ahir les dues parts va servir per acostar posicions, malgrat que les postures d'un i altre segueixen molt distanciades.

Les direccions de les caixes mantenen la seva proposta inicial de reduir la plantilla en 1.800 persones i tancar 500 oficines, una posició inacceptable per a les centrals sindicals. "Totes les baixes seran voluntàries", van subratllar ahir fonts properes a la direcció de la caixa. "Per nosaltres és fonamental reduir el nombre de persones afectades i el tancament d'oficines", van replicar diverses fonts dels tres sindicats presents a la taula laboral: CCOO, el Sindicat d'Empleats de Caixes (SEC) i la UGT.

Un cop acabada la fracassada reunió, les direccions de les caixes i els sindicats van pactar una nova trobada encara que sense data fixa. El cert, però, és que el temps comença a ser un factor clau en les negociacions. Les direccions de les tres entitats s'han marcat com a objectiu aprovar la integració en els respectius consells d'administració a finals de novembre o, com a molt tard, a principis de desembre.

"Si no hi ha acord nosaltres hi votarem en contra en el consell i, a més, proposarem en l'assemblea el vot negatiu a la fusió", va dir ahir a l'AVUI Josep Alonso (CCOO), que va afegir: "No creiem en un pla que suposa el tancament del 43% de les sucursals que la nova caixa té fora de Catalunya perquè el que farem és perdre quota de mercat".

Els sindicats consideren més lògiques les retallades de plantilla i oficines que ja s'han pactat a la taula laboral de les caixes de Sabadell, Terrassa, Girona i Manlleu. Així, del 20% de reducció de personal proposat en la nova Caixa Catalunya es passaria al 12% en la fusió a quatre, mentre que el tancament del 30% d'oficines quedaria reduït al 15%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
unió europea

Brussel·les revisa a la baixa els aranzels als cotxes elèctrics xinesos

barcelona
Economia

Tercer any de mala collita de fruita seca al Camp de Tarragona

Tarragona
economia

L’alça del dèficit comercial alerta les empreses exportadores

barcelona
GIRONA

El PSC manifesta la seva preocupació per l’impacte de la ZBE en els comerços

GIRONA
ECONOMIA

La Paeria assessora en un any més de 100 veïns interessat a crear una empresa

LLEIDA
Tribuna

Entenent la nostra irracionalitat diària

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
GIRONA

Les exportacions tanquen el primer semestre amb un increment del 2,5%

GIRONA
Economia

Les exportacions cauen un 10,3% al juny després de dos mesos de creixement

barcelona
economia

Creixen les vacants al sector tecnològic però s’estanquen les places als graus

barcelona