Economia

Caixa Catalunya, Manresa i Tarragona encara no renuncien a fusionar-se

Les entitats catalanes esperen rebre els 1.315 milions del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària

Caixa Catalunya, Manresa i Tarragona no renuncien a rebre els 1.315 milions en concepte d'ajuts que van demanar al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB).

Les tres caixes havien desconvocat l'assemblea del dia 21 de gener en què s'havia d'aprovar la integració, perquè la Comissió Europea encara no havia donat el vistiplau al pla de rescat espanyol de bancs i caixes d'estalvis.

Els 1.315 milions que demanen les caixes de Catalunya, Manresa i Tarragona podrien estar per sobre del límit del 2% dels actius en risc que l'executiu comunitari ha posat a la ajudes a les caixes. Mentre el govern espanyol demanava que el màxim de les ajudes públiques a les caixes en procés de reestructuració estigués al voltant del 2,5% dels actius ponderats per risc, Brussel·les ha decidit rebaixar el topall fins al 2%. La ministra Salgado, amb tot, s'ha mostrat satisfeta i ha explicat que quan el FROB estigui definitivament aprovat, els processos de fusió de caixes es podran aprovar sense passar per Brussel·les.

Fonts d'aquestes entitats han assegurat, però, que estan a l'espera de rebre la documentació formal del govern espanyol per saber quina és la quantitat màxima d'ajudes públiques que poden rebre les entitats financeres en procés de reestructuració, i per tant, de moment no revisaran les condicions de la integració.

La fusió entre les caixes de Sabadell, Terrassa, Girona i Manlleu, sí s'adapta en canvi les condicions imposades per la CE, ja que es preveu que demanin 500 milions d'euros al FROB, quantitat que és inferior al límit del 2% que l'executiu comunitari ha posat a la ajudes a les caixes. Aquestes entitats tenen previst tancar formalment la fusió el proper 8 de febrer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.