Economia

Nissan retira l'ERO temporal a la seva fàbrica de Barcelona

L'alta direcció de la multinacional a Europa ha confirmat les càrregues de treball previstes per a la planta al febrer i al març

La direcció de Nissan va accedir ahir a la nit a retirar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal vigent a la fàbrica de Barcelona després que l'alta direcció de la multinacional a Europa confirmés les càrregues de treball previstes per a la planta al febrer i al març.

Segons han informat fonts de Nissan, la decisió de retirar l'ERO –presentat el mes de setembre passat i amb vigència fins a finals de març– arriba després que al desembre i al gener no hagi calgut l'aplicació de cap dia d'atur en les línies productives i tampoc es prevegi aquesta necessitat en els pròxims dos mesos.

A més, la multinacional japonesa també ha retirat aquest divendres la convocatòria d'un nou dissabte productiu a la factoria, una mesura que la plantilla rebutjava i que ja havia estat motiu de vaga els dos últims dissabtes.

Això s'ha produït en el marc d'una reunió celebrada ahir per desbloquejar el conflicte entre direcció i sindicats. Les dues parts van accedir a portar a la taula de negociació del pla industrial les seves principals demandes.

Nissan ha demanat al comitè treballar junts per buscar la manera d'abordar puntes de treball puntuals com l'actual amb mesures de flexibilitat.

Per la seva banda, s'ha compromès a no descomptar als treballadors l'import dels dos dissabtes de vaga. "Serà com si mai haguessin existit aquestes convocatòries i no s'hauran gastat aquests dies", ha apuntat un portaveu de l'empresa, que ha valorat sobretot el final del conflicte.

Fonts del comitè han assenyalat que Nissan també estudiarà la seva principal demanda: buscar càrregues de treball per poder "accelerar" el reingrés dels 200 treballadors acomiadats l'any passat amb el compromís que poguessin tornar quan la producció ho permetés.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.