Economia

La fusió de les caixes Girona, Manlleu, Sabadell i Terrassa suposa la prejubilació de 620 treballadors

UGT valora el preacord obtingut amb les respectives direccions com a "necessari" perquè les mesures previstes són "les menys traumàtiques possibles"

El preacord d'aquest dijous entre els sindicats i les direccions de les caixes Sabadell, Manlleu, Terrassa i Girona suposarà un ajust de la plantilla de 620 persones, que es farà a través de prejubilacions voluntàries dels treballadors que durant el 2010 facin 55 anys, segons la UGT. La plantilla de l'entitat resultant de la fusió quedarà fixada en quatre mil treballadors.

La branca d'estalvi de la UGT considera que el preacord era "necessari", malgrat la part negativa que comporta un procés de fusió, que implica un "fort ajustament" de la plantilla, que es farà a través de prejubilacions voluntàries, una de les mesures "menys traumàtiques possibles". La retribució dels treballadors quedarà en 18,5 pagues, el pla de pensions es millorarà i les prejubilacions pactades representaran el 80% del salari brut, o el 90% net de la nòmina. Com premi per la fusió, cada empleat rebrà el gener del 2012 un abonament de 450 euros i tindrà un dia de vacances més durant els pròxims tres anys.

UGT destaca que el pacte ha estat possible després de tres mesos de diverses reunions i una "tasca intensa" tant per part de les direccions de recursos humans com dels representants socials per trobar el millor acord.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.