Economia

Mar Serna: "Encara hi ha gent que creu que l'atur és estar de vacances"

La consellera de Treball aposta per vincular la percepció dels subsidis de l'atur al compliment dels itineraris formatius

La consellera de Treball, Mar Serna, és contundent: "Molta gent creu que l'atur és estar de vacances, i no s'adona que competeix amb altres persones per trobar un lloc de feina. Una de les reformes pendents és la vinculació de les polítiques actives amb les passives, és a dir, el pagament d'una prestació a la realització de cursos d'inserció. Tenim la possibilitat de fer-ho des de la sanció, o bé des de l'estímul. Perquè ha de cobrar el mateix una persona que està a casa sense fer res que una persona que està fent els cursos?".

Amb aquesta reflexió, la consellera reflexiona sobre els reptes del seu departament per a l'any que ve, tot i que, pel que fa a l'atur, no s'atreveis a fer pronòstics sobre la seva evolució a Catalunya el 2010. "L'experiència del 2009 ens demostra que tothom es va equivocar a l'hora de fer previsions econòmiques, i jo no vull caure en el mateix parany. Ara bé, els indicis ens mostren que el pitjor ja ha passat, i que la intensitat de l'atur no serà tanta", ha argumentat.

A més, el fet que acabin les obres del Fons Estatal d'Inversió Local suposarà, al seu entendre, que augmenti el nombre de desocupats. "Hauria desitjat que aquest fons hagués servit per més coses que per millorar els carrers, ja que en general aquestes obres no han generat valor afegit. En el fons d'inversió que el govern espanyol té previst pel 2010, esperem que les obres tinguin més intencionalitat i contribueixin a dinamitzar l'economia".

Pel que fa a la reforma aprovada pel govern espanyol per eliminar la càrrega fiscals d'alguns expedients de regulació (ERO), Serna considera que farà que s'equipari el tractament fiscal dels expedients de regulació d'ocupació i dels acomiadaments individuals.

Segons ha afirmat, "fins ara algunes empreses havien preferit utilitzar la fórmula de la negociació individual en lloc de l'ERO per extingir els contractes per una qüestió fiscal. Prefereixo els ERO, ja que comporten un pla social i una possibilitat de trobar mecanismes de col·locació de les persones que han perdut la feina. La indemnització, en la majoria dels casos, no són la solució".




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.