Economia

Corbacho augura que l'atur seguirà augmentant el 2010 però de forma més atenuada

El ministre de Treball puntualitza, però, que les dades se semblaran més a les d'abans de la crisi

El ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, ha assegurat aquest dilluns que l'atur seguirà pujant l'any 2010, però de forma "més atenuada" que en el 2009 i que el gener començarà a tenir un comportament "més en la línia dels anys precrisi, 2007 i 2008".

Si més no així ho ha puntualitzat en els passadissos del Congrés, on ha acudit per a explicar l'evolució de l'atur aquest any i les mesures adoptades pel govern espanyol per  frenar la destrucció d'ocupació.

En aquest sentit, Corbacho ha dit que, segons estudis de projecció del ministeri de Treball i Immigració, encara no es pot donar per conclòs el període de destrucció d'ocupació, tot i que "estem en les fases finals d'aquesta destrucció d'ocupació".

Segons ha indicat, el gener és un mes que històricament ha destruït ocupació i si ho ha destruït en èpoques de bonança econòmica "sembla raonable que el gener de 2010 el comportament sigui el mateix".

Corbacho ha recordat, durant una entrevista en la cadena SER, que la destrucció d'ocupació va ser "molt potent" en 2009 perquè va ser l'any del "epicentre de la crisi econòmica" i quan aquesta va tenir els seus efectes més devastadors sobre l'ocupació.

En opinió de Corbacho, després de dos anys i mig de crisi, la sortida "no serà tan ràpida" des del punt de vista de l'ocupació, ni a Espanya ni en la resta d'Europa i els seus efectes duraran més d'un any i mig.

No obstant, ha augurat que la situació de gener d'aquest any "se semblarà més" a la que hi havia el 2008 (en aquest any l'atur va pujar en 132.378 persones en el mes) que a la del 2009 (quan va augmentar en 198.838).

Preguntat per l'economia submergida, ha dit que no s'ha de "negar la realitat" i que existeix "des dels Reis Catòlics", encara que no es pugui mesurar formalment.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.