Economia

Pisos, un 7,2% més barats

Un habitatge de 300.000 euros de mitjana ha experimentat una rebaixa d'uns 21.600 euros en els últims dotze mesos. A Barcelona, el preu en el mercat lliure se situa en els 3.461,8 euros per metre quadrat fins al juny, gairebé el doble de la mitjana estatal

Comprar un pis al juny és un 7,2% més barat que el mateix mes de l'any passat. A la pràctica, això es tradueix en el fet que, a Catalunya, un habitatge de 300.000 euros en el mercat lliure costa ara uns 21.600 euros menys.

No obstant això, Barcelona continua sent la tercera ciutat amb els pisos més cars de l'Estat. A la capital catalana es paga el metre quadrat a 3.461,8 euros, gairebé el doble dels 1.920 euros de mitjana estatal. De fet, en el conjunt de l'Estat, l'abaratiment dels pisos en el mercat lliure ha estat del 8,3%.

Segons les dades difoses pel ministeri de l'habitatge, els pisos ja encadenen tres trimestres consecutius de caigudes interanuals de preus en el conjunt de l'Estat.

Així doncs, Catalunya se situa entre els territoris de l'Estat on el preu dels pisos ha caigut per sota de la mitjana, al costat de Canàries (78,% menys), Andalusia (7,6%), Galícia (7,5%), Navarra (6,4%), País Basc (6,3%) i la Rioja (3,7%), entre d'altres.

Per sobre de la mitjana estatal s'hi situen Castella-la Manxa (amb una rebaixa del 12,6%), Cantàbria (10,1%), Madrid (9,8%), País Valencià i Balears (9% menys).

Els responsables del ministeri han emmarcat aquesta nova baixada dins de l'evolució i la contenció del mercat immobiliari.

El preu de l'habitatge protegit ha baixat un 1,4% en els primers sis mesos de l'any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.