Economia

La vaga a Nissan paralitza la planta per segon dissabte consecutiu

L'aturada l'han secundat avui un miler de treballadors

La vaga que han secundat avui un miler de treballadors de Nissan davant de la fàbrica de Barcelona ha provocat que la producció de la planta no arrenqués per segon dissabte consecutiu, el segon laboral previst per la companyia, i que es deixessin de fabricar uns "270 vehicles", han informat fonts de l'empresa i sindicals.

Els treballadors han parat en protesta per la decisió de l'empresa de convocar a treballar els dissabtes davant d'un augment de la producció en lloc de començar a reingressar treballadors acomiadats de la factoria l'any passat en el marc d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que va retallar gairebé 700 llocs de feina.

El responsable d'USOC, Pedro Ayllón, ha explicat avui que a dos quarts de cinc s'han situat a les tres portes de la factoria un miler de persones "en previsió que algú volgués entrar a les sis" per completar el torn fins a les dues de la tarda, tot i que "no ha fet falta" actuar.

Segons ell, a l'interior de l'empresa no hi havia "gairebé ningú", i ha explicat que han convocat una reunió dilluns per decidir si convoquen una nova vaga per al dissabte 6 de febrer, ja que es neguen a fer hores extres mentre hi hagi 200 treballadors pendents de reingressar.

La direcció ja va advertir la setmana passada que els dissabtes es convoquen aplicant la flexibilitat que permet el conveni col·lectiu, i reingressar treballadors posaria en risc la competitivitat de la planta catalana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.