Economia

La inflació es dispara a la zona euro al març

Ha arribat a l'1,5%, segons el càlcul preliminar de l'oficina estadística Eurostat. Al febrer l'índex havia quedat en un 0,9% d'increment interanual

La inflació interanual a la zona euro s'ha disparat sis dècimes amb un increment sobtat de sis dècimes al març, de manera que se situa un 1,5% per sobre de la dada de fa un any, segons el càlcul preliminar d'Eurostat, l'oficina estadística europea. El mateix índex de preus harmonitzat de l'eurozona havia quedat en un increment interanual del 0,9% al febrer.

A l'Estat espanyol s'hauria seguit la tendència del conjunt dels països de la UE integrats en la moneda única, i hauria arribat a l'1,4% al març, cinc dècimes més que al febrer, segons les xifres divulgades per Eurostat aquest dimarts.

Eurostat elabora la primera estimació sobre l'evolució de la inflació a la zona de l'euro a partir d'informació facilitada pels Estats membres i amb dades sobre preus energètics.

Segons Eurostat, aquest càlcul ràpid és molt fiable, ja que en els dos últims anys les estimacions han coincidit amb les xifres definitives 19 vegades, i en cinc casos més les desviacions han estat tan sols d'una dècima.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.