Economia

Montilla respon al sector de l'automòbil que vagi a una altra finestra perquè la Generalitat té pocs recursos

El president de la Generalitat, José Montilla, ha subratllat aquest divendres que els recursos de l'administració catalana per ajudar al sector de l'automòbil són 'escassos'. En aquest sentit, ha repòs als distribuïdors de vehicles, que demanen un nou pla 'Prever' per recuperar el sector, a picar 'a una altra finestra' i dirigir la seva reclamació al govern espanyol.

El president ha aplaudit que, després de la incertesa de fa uns mesos, el Saló s'hagi celebrat finalment 'amb més marques que mai, amb fabricants ubicats a Catalunya com Seat i Nissan que tenen projectes nous' (Audi Q3 i Nissan NV200). Montilla ha apel·lat a totes les administracions, empreses i sindicats a treballar plegats per sortir de la crisi. Encara hi ha problemes per resoldre però el Saló és una bona mostra que l'èxit està assegurat si treballem plegats', ha declarat.Preguntat per les reclamacions d'un nou pla 'Prever', Montilla ha recomanat als distribuïdors de vehicles a picar 'en una altra finestra', en referència a l'administració espanyola, ja que els recursos de la catalana, ha dit, són 'escassos'.En aquest sentit, ha recordat que el govern ja fa aprovar un pla de pràcticament 500 milions d'euros, una quantitat que, per una administració com la catalana és 'important', segons Montilla, qui ha remarcat que ja que 'és sobradament coneguda la manca de recursos' de la Generalitat.El president ha visitat l'espai d'Audi i, acompanyat del director de la firma a Espanya, Manuel Caballero, ha pogut veure de ben a prop el prototip de nou Q3 que es fabricarà a Martorell.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.