Economia

La premsa de Madrid menysté el 13-D però li dóna gran cobertura

La Gaceta avisa d'un possible nou boicot a les empreses catalanes

Els diaris de paper i també digitals de Madrid es fan ressò de la consulta sobiranista d'avui a 166 pobles de Catalunya. Uns, en teoria li resten importància i no porten la notícia a la portada, com els casos de l'ABC o de El Mundo, però per una altra part, li dediquen dues pàgines a l'interior i fins i tot articles d'opinió. En general, tot és una pluja de tòpics i segurament el diari que va més enllà i ofereix noves visions és la Gaceta de Los Negocios, ara reconvertit en un mitjà generalista.

La Gaceta no acaba d'entendre les raons que porten a desitjar la independència quan, al seu parer, l'únic que comportaria és "la ruïna de Catalunya". La principal font d'informació que empra és el vicepresident del parlament europeu Alejo Vidal-Quadras, sempre a l'ala dura del PP. Catalunya patiria molt, però molt, ja que el Producte Interior Brut cauria entre un 30 i un 50 per cent, se sortiria de l'euro, les tipus d'interès serien més alts i la moneda es debilitaria. Per a les empreses, seria "letal". La Gaceta presenta una visió apocalíptica. I aprofita l'avinentesa per recordar que hi hauria una hostilitat psicològica cap a Catalunya. Com qui no vol la cosa, apareixen algunes referències al boicot al cava i s'afirma que amb les consultes aquesta situació es podria multiplicar en d'altres sectors. Per si de cas, avisa als navegants i fa un llistat de totes les grans empreses catalanes amb interessos a Espanya.

Els diaris digitals porten avui les consultes a les seves pàgines principals, i en molts casos com a notícia més important. El País ofereix una entrevista amb Joan Laporta, el president del Barça. La recull també Libertaddigital de Federico Jiménez Losantos (http://www.libertaddigital.com/nacional/no-me-cabe-en-la-cabeza-que-alguien-vote-contra-la-independencia-de-cataluna-1276378843/).

El Mundo és més asèptic i en les seves primeres informacions a la seva web barreja poc la informació amb l'opinió i fa un repàs sobre el què representa la consulta. Tanmateix aprofita per recordar divergències entre les plataformes organitzadores (http://www.elmundo.es/elmundo/2009/12/12/barcelona/1260637703.html).

La Razón té la notícia com a obertura de la seva pàgina web i parla de jornada històrica i també fa un resum de tot el procés (http://www.larazon.es/noticia/cataluna-sondea-el-independentismo).

Per l'ABC, és un "desafiament" (http://www.abc.es/20091213/nacional-politica/comienza-votacion-independentista-pueblos-200912131101.html).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA
Tribuna

Inquebrantables: la lluita per la permanència en un món fugisser

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI

Finances amb consciència

Barcelona