Economia

Castells felicita a les caixes i als seus treballadors per l'esforç fet en les fusions

El conseller d'Economia de la Generalitat ha dit que el govern "ha exercit les seves responsabilitats" i ha fet possible que les fusions es fessin efectives

El conseller d'Economia de la Generalitat, Antoni Castells, ha felicitat les caixes catalanes i els seus treballadors pel seu "esforç" i "responsabilitat" i per com quedarà el mapa d'aquestes entitats després del procés de fusions que s'ha dut a terme a Catalunya, segons que ha declarat avui.

"La Generalitat vol destacar l'esforç de tots els agents implicats, que han actuat amb total responsabilitat i cautela des que es va iniciar la reestructuració del mapa català de caixes", ha valorat el titular de la cartera econòmica a Catalunya.

Antoni Castells ha estès la seva valoració positiva "tant als òrgans de govern de les entitats, com als representants dels treballadors".

Sobre l'esforç que han dut a terme les plantilles en aquests procés de concentració, Castells ha recordat que els treballadors "als últims dies, han demostrat voluntat de combinar la defensa dels interessos dels empleats amb l'objectiu de garantir la viabilitat futura de les institucions".

"En aquest sentit, cal destacar el recent acord assolit entre els sindicats i els representants de Caixa Catalunya, Caixa Manresa i Caixa Tarragona", ha dit el conseller, avalant un acord que suposarà el tancament de 395 sucursals i un ajust de plantilla de 1.300 persones, que es durà a terme a través de prejubilacions i de baixes incentivades voluntàries, que servirà per crear la cinquena caixa d'estalvis de l'Estat i que suposa reduir de manera important l'impacte laboral inicialment previst en aquesta operació.

Castells ha manifestat també que "la Generalitat valora amb satisfacció la decisió anunciada aquesta setmana per Caixa Penedès i Caixa Laietana d'iniciar el procés de fusió entre les dues entitats".

En aquests mesos, els tres processos de fusió han reduït el nombre de caixes amb seu a Catalunya de deu a quatre, concentrant notablement aquest sector i deixant la caixa més petita com la novena d'Espanya, que serà l'entitat resultant de la fusió de Penedès i Laietana, amb 32.000 milions d'actius.

Sobre el paper de la seva administració, Castells ha ressaltat que la Generalitat "ha exercit les seves responsabilitats i ha ajudat a crear les condicions perquè aquests processos de concentració fossin possibles".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.