Economia

Catalunya, líder en factures electròniques

Les factures electròniques permeten a les empreses alliberar espai i garantir l'entrega efectiva al 100% de destinataris

Les factures electròniques permeten a les empreses alliberar espai i garantir l'entrega efectiva al 100% de destinataris, però ni aquests avantatges acaben de desterrar la utilització del paper. Catalunya, però, és líder a l'Estat tant en volum de factures telemàtiques emeses (48%) com en nombre d'empreses -sobretot pimes- que les utilitzen, un 15% del total.

El segon lloc al podi de la facturació electrònica l'ocupa a molta distància Madrid, amb un 23,3% de factures emeses, seguida d'Andalusia (5,1%), Euskadi (3,4%) i el País Valencià. Segons un estudi elaborat per Seres, firma líder en intercanvi electrònic de documents mercantils, a la cua de l'emissió telemàtica hi ha Extremadura (0,32%) i La Rioja (0,12%).

Una de les conclusions de l'estudi, elaborat entre gener i juny sobre una mostra de 46.256 empreses, és que el motor de la facturació electrònica a Espanya prové del sector de la distribució. Molt per davant d'unes administracions públiques que estan obligades per la legislació vigent a oferir el servei de facturació telemàtica. Des del passat 1 d'agost, a més, la factura electrònica és obligatòria per a totes les empreses que no poden presentar el compte de pèrdues i guanys abreujats en els seus contractes amb el sector públic.

Tot i que la majoria d'usuaris són pimes, són les grans firmes de distribució les que impulsen l'abandó del paper.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.