Economia

La Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència estudia interposar una querella contra Mayor Oreja

Demana que rectifiqui les seves declaracions en què ha opinat que "cada referèndum d'autodeterminació a Catalunya és un èxit per a ETA"

La Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència ha exigit aquest divendres al líder del PP al Parlament Europeu, Jaime Mayor Oreja, que rectifiqui les declaracions que va fer aquest dijous a través d'una ràdio en què assegurava que "cada referèndum d'autodeterminació a Catalunya és un èxit per a ETA". A més, l'entitat avisa que ja estudia la interposició d'una querella criminal contra Oreja "per injúries i calúmnies".

La Coordinadora Nacional recorda en un comunicat que les consultes sobre la independència de Catalunya són un porjecte "popular i democràtic que res té a veure amb l'organització ETA". Per això consideren que les entitats que impulsen aquesta iniciativa "mereixen un respecte" i reclamen una rectificació per part de Mayor Oreja.

A més, assenyala que si el dirigent popular no rectifica "es demostrarà que l'únic que pretén el PP és intentar confondre la ciutadania amb mentides premeditades, amb l'única voluntat de relacionar la Consulta amb la violència i intentar així desprestigiar-la".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.