Economia

Àlvarez augura una tardor de mobilitzacions si la patronal espanyola no rectifica la seva posició

El secretari general de la UGT de Catalunya considera que la CEOE "proposa coses que posarien el mercat de treball de l'Estat a l'alçada del marroquí"

El secretari general del sindicat UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez, ha augurat aquest diumenge una tardor de mobilitzacions i una "onada de conflictes" si la patronal espanyola CEOE no rectifica la seva actitud "prepotent" en la negociació de convenis col·lectius.

I és que, segons Àlvarez, "amb tota seguretat" a la tardor hi haurà mobilitzacions sindicals que "no hi ha dubte que han de ser unitàries", si la patronal CEOE no rectifica els seus posicionaments en negociació dels convenis col·lectius.

"Hi haurà una onada de conflictes a tardor", ha avisat Àlvarez, que creu que l'actitud "prepotent" de la patronal, ha de tenir una "resposta" sindical.

Així doncs, Àlvarez s'ha mostrat escèptic sobre la possibilitat que al setembre es reprengui el diàleg social a l'Estat si la patronal no canvia "substancialment" els seus plantejaments. Per ell, la patronal espanyola "proposa coses que posarien el mercat de treball de l'Estat a l'alçada del marroquí".

Després d'elogiar la "valentia" del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en haver-se plantat davant les pretensions de la CEOE, ha avisat que "si el que volen [la patronal] és canviar les regles perquè quan comenci la recuperació Espanya s'assembli més al Marroc que a Alemanya, no cal seure". Això sí, Álvarez ha desvinculat la patronal catalana Foment del Treball de l'actitud de la CEOE.

El conflicte de La Seda
D'altra banda, pel secretari general de la UGT, davant les irregularitats comptables detectades a La Seda i la "incompetència" del consell d'administració, el govern hauria d'haver intervingut, més encara tenint en compte que considera que tant la planta del Prat de Llobregat com la de Tarragona són "rendibles".

En aquest sentit, ha lamentat que no hi hagi "voluntat política per part de governants" per crear els mecanismes que haurien permès intervenir.

Amb tot, considera que la junta d'accionistes de La Seda d'aquest dissabte hauria d'haver decidit emprendre accions no només contra el director i el president, sinó contra tot el consell d'administració.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.