Economia

Les consultes es podran fer en locals públics

L’Advocacia de l’Estat permet ara que els consistoris cedeixin equipaments

Després que l’Advocacia de l’Estat amenacés de recórrer una per una totes les consultes sobre la independència que es faran aquest cap de setmana, la Delegació del govern central va informar ahir la coordinadora que promou els referèndums que el govern espanyol no s’oposarà a la cessió d’espais públics com a col·legis electorals. L’Advocacia de l’Estat no ha detectat “cap anomalia”, de moment, en les actes municipals de suport a les consultes, tot i que encara no les ha examinat totes.

A diferència del que va passar amb la primera consulta sobiranista, celebrada a Arenys de Munt, en què l’Estat va prohibir que la votació es fes en un equipament públic, ara l’Advocacia de l’Estat ha decidit fer marxa enrere i els ajuntaments podran cedir equipaments. Tot i que només els alcaldes de Sant Jaume de Frontanyà, Sant Pere de Torelló i Tiana ja havien manifestat públicament la seva intenció de cedir dependències municipals per a la jornada del 13 de desembre, molts municipis havien acordat oferir espais públics per a la celebració de la consulta als seus organitzadors.

El vot anticipat es dispara
El vot anticipat està tenint un gran èxit. A Arenys de Mar o Artesa de Segre un 2% del cens ja ha exercit el seu dret a vot. A Vilafranca del Penedès ho ha fet l’1%, uns 300 vilafranquins –molts d’ells nouvinguts– dels 29.000 amb dret a vot. L’èxit de la participació anticipada en les consultes contrasta amb el vot per correu en les diferents eleccions, i especialment en el referèndum de l’Estatut del 2006, quan només 36.000 persones van optar per aquesta opció, xifra que representava el 0,007% del cens.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.