Economia

Catalunya no se sumarà al pla d'ajudes fins que no tingui nou finançament

El conseller Huguet diu que el govern no pot complementar la subvenció, "no pot treure conills de barrets"

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha acusat avui el govern espanyol de "morós" i ha assegurat que la Generalitat no complementarà les ajudes a la compra d'automòbils impulsades per l'executiu central fins que Catalunya disposi d'un finançament just.

En una roda de premsa a Barcelona, Huguet ha criticat durament la "forma" en què el govern espanyol ha anunciat aquests incentius, sense consultar-ho prèviament amb les comunitats autònomes, malgrat que són les que haurien d'aportar una quarta part dels 2.000 euros d'ajudes directes als compradors. 500 euros els aportarà l'Estat i 1.000 més els fabricants.

"Estudiarem tots els possibles suports amb el marge que tenim, però no podem fer frivolitats, treure conills de barrets ni improvitzar", ha dit el conseller.

Huguet no es reuneix amb l'executiu espanyol
"Una vegada més, l'Estat ha actuat des d'una concepció centralista. Primer decideixen i després, comuniquen. Caldria considerar si canviant els presidents de les comunitats per governadors civils acabaríem més ràpid", ha manifestat Huguet, que aquest matí no ha participat en la reunió que el ministeri d'Indústria ha convocat a Madrid per analitzar amb els governs autonòmics aquestes ajudes.

En el seu lloc ha assistit el sotsdirector de Petita i Mitjana Empresa del departament, Albert Roca, en tractar-se, segons Huguet, d'una reunió "merament informativa, no deliberativa".

Per la seva banda, Miguel Sebastián, ha anunciat que a partir de dilluns tots aquells que vulguin renovar un vehicle de més de 10 anys poden beneficiar-se de l'ajuda mínima de 1.500 euros. Sebastián ha deixat clar que són les autonomies les que han de decidir si aporten els 500 euros més, que sumarien una ajuda de 2.000 euros. Madrid i Múrcia, com Catalunya, també han avançat que no aportaran els 500 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.