Economia

Pimec augura una tardor "terrorífica" per a les pimes

Les petites i mitjanes empreses constaten "el fracàs absolut" de les mesures del govern de Zapatero per injectar-hi liquiditat

Josep González, president de la patronal catalana Pimec, va augurar ahir una tardor "terrorífica" per a les petites i mitjanes empreses després de constatar "el fracàs absolut" de les mesures que ha posat en marxa el govern central per tal d'injectar-hi liquiditat. González també va assegurar que dels 19.000 milions d'euros pressupostats en les línies de l'ICO "només s'han repartit uns 2.500 milions com a màxim".

Durant la presentació de l'Anuari de la pime catalana, el president de Pimec va alertar de la situació "delicada" en què la manca de liquiditat deixa aquestes empreses a l'hora de fer front a la crisi. González també va advertir que l'índex de destrucció de pimes ja és "molt elevat" i pot empitjorar si no se'ls garanteix finançament.

Sobre això, va recordar que el govern central va anunciar que injectaria uns 10.000 milions d'euros a través d'una línia ICO destinada al finançament d'inversions, i que destinaria 5.000 milions més a la moratòria de crèdits d'empreses i 4.000 milions més a una línia de crèdit complementària. González va lamentar que l'arribada efectiva d'aquests recursos a les pimes està "molt lluny del que s'havia dit". El president de Pimec també va insistir que el volum de crèdit repartit entre les grans empreses és "molt superior" al que han rebut les petites i mitjanes empreses.

Entre les conclusions que recull l'Anuari, destaca una caiguda del 9% en l'afiliació a la Seguertat Social entre el primer trimestre del 2008 i el d'aquests any, uns 160.000 treballadors. Els del sector de la construcció, que van ser els més afectats, van concentrar el 41,7% de la davallada. El responsable de l'estudi, Modest Guinjoan, va destacar que altres activitats també molt perjudicades, pel que fa a la pèrdua d'afiliats, van ser el tèxtil, les indústries extractives -per la seva relació amb la construcció- i el sector metal·lúrgic.

Fusió amb Foment

La junta directiva de Pimec va aprovar ahir a la tarda la fusió amb la patronal Foment del Treball, un document, segons va explicar el president de Pimec, "ja beneït" pels presidents de totes dues patronals. "Anem fent tots els passos", va dir González.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona