Economia

Almunia adverteix que l'Estat espanyol "està en temps de descompte i ha de prendre decisions"

Considera que cal transmetre calma als mercats amb decisions concretes

El comissari europeu de la Competència, Joaquín Almunia, ha llançat aquest dijous una advertència al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, assegurant que  l'Estat espanyol "està en temps de descompte" i ha de prendre decisions al més aviat possible, perquè els mercats estan "més miops que de costum i no veuen els detalls, sinó masses borroses de problemes".

En declaracions a la Cadena SER, Almunia ha descartat que després de la crisi financera, "que encara no s'ha acabat del tot", vinguin altres crisis més greus relacionades amb el deute sobirà dels països.

"El nerviosisme dels mercats ara es concentra en els problemes del deute", ha dit el comissari europeu, que veu necessari transmetre calma als mercats amb decisions concretes.

En aquest sentit, ha lamentat que a Espanya, amb una taxa d'atur del 20%, els interlocutors socials "es tirin els plats pel cap" en lloc de col·laborar en la solució del problema.

Sobre un possible acord per salvar Grècia, ha dit que les negociacions estan a punt de concloure, però que encara no s'ha decidit si l'acord rebrà el suport en una reunió de l'Eurogrup o de caps d'Estat i de govern.

De la mateixa manera, Almunia considera que en l'oposició d'Alemanya d'ajudar Grècia hi ha hagut com a factor important la pròxima cita electoral, però també l'argument que dins d'una unió monetària tothom ha de ser coherent amb les seves responsabilitats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.