Economia

Una cinquantena d'extreballadors bloquegen l'entrada a la fàbrica de Nissan

Són alguns dels gairebé 700 treballadors acomiadats al juliol. Asseguren que l'ERO ha estat discriminatori

Una cinquantena d'extreballadors de Nissan han bloquejat a primera hora del matí una de les entrades de la fàbrica a la Zona Franca per mostrar el seu desacord per l'aplicació de l'ERO, que afecta 698 treballadors, que van deixar de treballar al juliol.

Els extreballadors, que han estat convocats per internet i per missatges de mòbil, han arribat a les 5.30 hores i han bloquejat l'entrada d'autobusos als treballadors que començaven la seva jornada laboral a les 6 hores. Tot i això, els que ho han volgut han accedit a les instal·lacions per altres portes, segons un portaveu de Nissan.

Els acomidats denuncien que l'ERO ha estat discriminatori ja que s'han inclòs més treballadors d'uns sindicats que d'altres i que s'han fet fora dones que estaven embarassades.

Els Mossos d'Esquadra s'han desplaçat fins a la fàbrica per fer de mediadors i possibilitar que entrin els treballadors que ho vulguin. La policia catalana no ha registrat "cap incident rellevant" fins a les 9 del matí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.