Economia

Les vendes de cotxes creixen un 34% la primera quinzena de març a Catalunya

La patronal dels concessionaris explica que darrere d'aquest augment hi ha l'imminent esgotament de les ajudes econòmiques i la futura pujada de l'IVA

Les vendes de cotxes segueixen creixent a Catalunya, on només en la primera quinzena de març s'han matriculat 5.031 unitats, un 34% més que fa un any, segons les xifres facilitades per la Federació d'Associacions de Concessionaris de l'Automoció (Faconauto).

Aquesta bona dada en els concessionaris catalans es deu en part al canal de particulars, que ha repuntat un 53%, amb 3.748 operacions.

Arreu de l'Estat, en els primers quinze dies de març s'han matriculat un total de 41.883 automòbils, davant dels 29.141 de l'exercici anterior, fet que suposa un increment del 43,7%.

Per a la patronal dels concessionaris, l'imminent esgotament de les ajudes econòmiques del Pla 2000E està darrere d'aquest important augment de les vendes.

A més, recorda, "els compradors van sent conscients que l'horitzó de la pujada de l'IVA en dos punts està cada vegada més pròxim, per la qual cosa les vendes s'estan acumulant en aquests primers mesos de l'any".

La dada més destacada, en qualsevol cas, és la que llança el canal de vehicles de lloguer, que ha crescut un 76%, amb 11.442 matriculacions, davant les 6.500 de fa un any.

Els responsables de Faconauto han advertit que la venda "massiva" en aquest canal "tindrà les seves conseqüències en el segon semestre de l'any", ja que el mercat "quedarà inundat" dels vehicles que ara adquireixen les empreses de lloguer a preus més baixos, "distorsionant-lo".

"Això no afavoreix ningú. La bombolla de l'automòbil es va gestar per a pràctiques com aquestes. Esperem que tothom hagi après dels errors i que el mercat no torni a contaminar-se i a créixer de manera artificial", ha assenyalat el president de la patronal, Antonio Romero-Haupold.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.