Economia

La direcció i els treballadors de Seat tanquen un acord per l'ERO que afectarà 7.789 treballadors

Els treballadors que voluntàriament optin per fer alguna de les accions formatives de l'empresa cobraran el 100% del sou

La direcció i els treballadors de Seat han arribat a un acord en relació amb el tercer expedient de regulació d'ocupació temporal que ha presentat l'empresa en l'últim any, cosa que suposarà que un màxim de 7.789 treballadors es veuran afectats en un període màxim de 56 dies, segons ha explicat un portaveu de l'empresa.

L'acord s'ha produït aquest dijous després d'una llarga reunió de cinc hores mantinguda a les instal·lacions de Martorell.

Aquest tercer ERO s'aplicarà entre el 31 d'agost i el 23 de desembre d'aquest any. Una de les novetats d'aquest expedient és que els treballadors que voluntàriament optin per fer alguna de les accions formatives que té prevista l'empresa cobraran el 100% del sou.

A diferencia del pla presentat per l'empresa, l'acord no concreta el nombre de dies afectats per cada una de les tres línies de producció que actualment té obertes l'empresa (una línia per l'Ibiza, una altra per l'Altea i el León i una última línia que fabrica l'Exeo). El portaveu de l'empresa ha valorat positivament aquest canvi en relació amb el pla presentat inicialment per l'empresa, atès que permet una major flexibilitat a la direcció.

CCOO no descarta que el contingut pactat en aquest ERO serveixi de plantilla pels pròxims que l'empresa ha anunciat que presentarà d'aquí al 2011, data prevista per començar a fabricar el nou Audi Q3. Tot i això, el dirigent sindical no descarta noves negociacions per millorar les condicions dels afectats per pròxims ERO's.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.