Economia

El ministeri d'Economia intervé Agrupació Mútua

L'asseguradora va estar presidida per Fèlix Millet fins al juliol i la direcció general d'Assegurances hi ha trobat irregularitats i "deficiències molt significatives"

El ministeri d'Economia, a través de la seva direcció general d'Assegurances, ha decidit finalment intervenir Agrupació Mútua perquè “presenta deficiències molt significatives de control intern i irregularitats en la gestió".

Tal com va avançar l'AVUI al juliol, el ministeri va obrir una acta d'inspecció sobre la mútua després que la seva auditora, BDO, advertís a l'entitat centenària que la seva immobiliària, Amci Habitat, participada en un 70%, tenia poques possibilitats de sobreviure. L'auditora va recomanar que es dotessin provisions per 60 milions d'euros, el que hagués elevat les pèrdues de la mútua a 73 milions d'euros.

Finalment, i malgrat que després de la dimissió de Fèlix Millet va ser nomenat un nou consell d'administració amb Josep González com a president, que havia elaborat un pla de viabilitat per fer front a la delicada situació de la mútua, el ministeri ha decidit intervenir l'entitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.