Economia

Sacyr planta Brufau

Els tres consellers de la constructora no acudeixen al consell de Repsol que ratifica el president de la petroliera

Contra el cop d'efecte, la sorpresa. El president de Repsol, Antoni Brufau, havia convocat dimecres una reunió extraordinària del consell per ahir amb l'objectiu de fer un pols amb el primer accionista, Sacyr, que controla el 20% del capital i desaprova la política de retallar un 19% el dividend. Els tres consellers de Sacyr, però, no van assistir a la cita i Brufau va guanyar el seu pols per incompareixença del rival en el que el sector interpreta com un simple toc de campana fins al proper assalt.

La reunió extraordinària del consell convocada 48 hores abans es va iniciar a les 12.30 h a la seu de Repsol del passeig de la Castellana. Tot i que Sacyr té la seu al mateix passeig a deu minuts a peu, els tres consellers de la constructora -Luis del Rivero, Juan Abelló i José Manuel Loureda- no hi van anar en un gest que el consell de Sacyr va acordar per unanimitat al·legant que la forma i la pressa de Brufau no eren correctes. Sí que hi van ser els altres 13 consellers, entre ells Isidre Fainé i Joan Maria Nin, pel segon accionista, La Caixa (12,7%). L'article 17 del reglament de Repsol fixa l'obligatorietat d'acudir al consell o delegar-hi la veu.

Segons el fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), per unanimitat el consell de Repsol (amb el 80% dels seus seients ocupats) va ratificar la gestió de Brufau i el va confirmar "plenament en les seves funcions". El comunicat, alhora, refusa "accions que pretenen desestabilitzar la gestió de Repsol" i recorda el caràcter imperatiu dels principis de govern corporatiu.

Referència al contrincant
Un sibil·lí eufemisme per censurar la loquacitat amb què el president de Sacyr, Luis del Rivero, ventila deliberacions del consell entre la premsa en una presumpta violació del deure de confidencialitat.

La derrota per incompareixença no apaga el desig de Sacyr de rellevar Brufau. Rivero confia que eludir el violent cara a cara li permeti buscar un nom de consens amb La Caixa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona