Economia

Els sindicats convoquen manifestacions el 23-F contra la jubilació als 67 anys

CCOO i UGT descarten de moment una vaga general tot esperant que l'executiu espanyol modifiqui la seva estratègia econòmica

UGT i CCOO han anunciat un programa de mobilitzacions per protestar contra la proposta d'allargar l'edat de jubilació fins als 67 anys. De moment, els sindicats no es plantegen una vaga general, esperant que les mobilitzacions serveixin per fer canviar les coses. Les mobilitzacions estan convocades a Catalunya el 23 de febrer.

El secretari general d'UGT, Cándido Méndez, ha assegurat que aquestes manifestacions estan "plenes de raó". "No es pot plantejar ni el debat sobre el futur de les pensions del país ni en cap cas la lluita contra la crisi econòmica", com ho ha fet l'executiu espanyol, ha afirmat. A parer dels sindicats, les propostes de l'executiu "mereixen un rebuig rotund per ser regressives insolidaris equivocades i imprudents".

El calendari de mobilitzacions començarà el 23 de febrer a les capitals catalanes i a les principals ciutats de l'Estat espanyol. El programa de mobilitzacions s'allargarà durant dues setmanes, fins al 6 de març.

El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, la resposta al carrer ha de ser necessàriament "massiva" veient el nivell d'alarma social creat per un anunci sobre les pensions "més que imprudent" perquè el sistema de pensions gaudeix "d'una bona salut gràcies a l'esforç de la societat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.